Jag lever på hoppet

Har bokstavligen, mer eller mindre, sovit sedan i onsdags kväll. Den där utmattningen. Går inte att beskriva. Den är så ofantligt stor. Djup. Helveteshålet. Det där stället, där man går igenom alla nyanserna. Igen. Resultatet av en så underbar fika. Som betyder så mycket. Ett besök i mitt normala liv. Den där stunden som den normala mamman.

Men i eftermiddags så släppte den. Utmattningen.  Eller kanske kallar man det för kväll? Men lagom tills det att Fredagsmyset skulle förberedas, orkade jag gå ner. Tacos till middag. Jordgubbar, passionsfrukt och physalis till snacks. Och monopol. Hela familjen. Värt så mycket.

I helgen har vi en resa till Jamtli bokad. Deras Julmarknad. Som vi har längtat! Men det blir inget. Orken finns inte. För många timmar i bilen. Samtidigt som vi misstänker att det kommer att vara mer människor där, än jag klarar av. Vi stannar hemma. Samtidigt har vår stad Julmarknad. Uppe på berget. Både sonen och någon har åkt på en kraftig förkylning. Och jag är inte redo.

Börjar orkmässigt vara tillbaka.  Efter vår fika, men definitivt inte fullt ut. Och någonstans måste jag välja. Förstår dottern. Vi har varit i pysselstugan, i alla år som hon kan minnas. Men nu måste jag spara. Vårda mina bra dagar, ömt. Så att vi kan ha en chans att åka till Thailand.

Med just den vetskapen, hoppas jag verkligen. Att vi kommer iväg. Till Thailand. Då kanske hon inte kommer ihåg den här julen som så konstig, så annorlunda. Julen då inget är som det ska. Jag lever på hoppet.

10 reaktioner på ”Jag lever på hoppet

 1. evakerstin 2015-12-04 / 9:35 e m

  Jag läser o tårarna tränger sig fram. Känner då väl igen. Hör din förtvivlan mellan raderna. Att inte ens klara av positiva händelser utan att all ens energi töms, var och är fortfarande oförståeligt och fruktansvärt. Mitt hjärta är glatt men ända är jag inte glad, orkar liksom inte, som i sin tur gör mig ledsen och samvetskval, jag vill ju, jag tycker ju om det, och ändå,…….., Kramar om dig

  Skickat från min iPhone

  Gilla

  • Anna 2015-12-07 / 6:27 f m

   Livet här I Ingemannslandet är inte rättvist, och man får tyvärr gå igenom alla de där nyanserna gång, på gång. Och det hör just förtvivlan, bland annat.

   Tack för dina fina kommentarer, de värmer!❤️

   Kram!❤️

   Gilla

 2. Znogge 2015-12-04 / 10:50 e m

  Jag håller en tumme för Thailand men tänk på dig själv i första hand. Faktum är att oftast uppskattar vi vuxna utlandsresor mer än vad barnen gör…

  Kram

  Gilla

  • Anna 2015-12-07 / 6:30 f m

   Vår liten är en van resenär, hennes längtan efter värme är stor. Hennes framtidsplaner är att arbeta som slalomåkare och bo på Gran Canaria (vi har tillbringat en hel del tid där genom åren), bästa kombinationen ;-).

   Men just Thailand är första gången för henne, vi har sparat på långflygningar tills nu. Känns som om de måste få komma upp i en viss ålder för att klara av dem.

   Vi kommer prioritera mig själv främst, blir ingen roliga och bra resa för någon, ifall jag dippar hela resan. Vi tar en dag i taget fram till den 15:e, lyssnar in doktorns råd och tar sedan beslut.

   Stor kram till dig ! ❤️

   Gilla

 3. Millans Värld 2015-12-05 / 8:00 f m

  Vad bra att ni avbokade marknaden.
  Så många människor i omlopp i ditt tillstånd skulle aldrig vara bra.
  Minns själv hur det stacks i huden då det var för många människor runt omkring mig.
  Man är ju helt vidöppen och tonar lätt in på andra människors känslor när man är i Ingenmanslandet, fortfarande än i dag har jag svårt med det.
  Du behöver samla kraft för de dina och främst för din egen skull.
  Varm Kram!

  Gilla

  • Anna 2015-12-07 / 6:32 f m

   Det kändes som ett klokt beslut då, visade sig även vara det. Har sovit mig igenom hela helgen, mer eller mindre. Så orken hade inte funnits. Alls.

   Hoppas att du har haft en fin helg! ❤️

   Kram!❤️

   Gilla

 4. ibod11 2015-12-05 / 10:32 f m

  Jag valde bort Jamtli när jag bodde utanför Östersund bara just för att det alltid är så mycket folk där. Det är synd men det blir för mycket och för tröttsamt.
  Den där känslan av att orsaka besvikelse för andra är nedbrytande. Det spelar nog ingen roll om familj och nära hävdar motsatsen. Skuld och dåligt samvete förföljer oss även om vi är helt maktlösa. Din familj är helt underbar och stöttar dig till 100% och din dotter vill helt säkert hellre att hennes mamma ska ha en chans att komma tillbaka än att resan blir av. De förstår väldigt mycket i den åldern och eftersom du är duktig på att göra henne delaktig så vet hon vad som gäller just nu.
  Stor kram till dig och hela din familj ❤

  Gilla

  • Anna 2015-12-07 / 6:34 f m

   Att göra andra besvikna gör helt klart ont, är lite som en vågskål. Jamtli gick bra, vi hänvisade att kanske orkar vi vårmarknaden, gör vi det inte, åker vi dit några extra gånger till sommaren. Hon älskar att vara barn för en dag där.

   Kram ❤️ ❤️ ❤️

   Gilla

 5. Annfi 2015-12-06 / 9:47 e m

  Tahiland låter härligt miljöombyte kan vara bra. Sol och värme hoppas ni kommer iväg. Kram krya

  Gilla

  • Anna 2015-12-07 / 6:34 f m

   Tack ❤️ ❤️ ❤️

   Gilla

Lämna gärna en kommentar!❤️

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s