Följ magkänslan

Dagarna bara springer på, vi är redan inne på den sista dagen i november. Det här sista året har verkligen gått så fort, men när jag blickar tillbaka, känns det som en evighet. En mardröm.

För exakt ett år sedan var allt fortsatt så mörkt. Tungt. Hopplöst. Jag var riktigt instabil, på alla plan. Brottades med den stora utmattningen, samtidigt som depressionen hade en järngrepp om mig. Där och då, trodde jag aldrig, att jag ett år senare, redan skulle vara på väg tillbaka.

Så här i efterhand är jag tacksam, jag hade inte vetskapen om att den tuffaste biten, inte ens hade börjat. För så upplever jag det. Där och då fanns inte kraften för något annat, en den daglig kampen för överlevnad. I min bubbla. Mitt och någons sovrum. Det var bokstavligen ett helvete.

Idag finns kraften, energin. Men jag måste mer än någonsin stålsätta mig, snåla. Jag samlar ständigt på ny energi, sparar och beräknar. Konsekvensanalyserar numera omedvetet. Värderar allt och inget. Och jag har blivit duktig på det.

Livet tillbaka på 50% fungerar riktigt bra, nu. Jag har balansen. När allt löper på som ”vanligt”, känner jag mig frisk. Älskar att vara tillbaka på kontoret. Har nu nått den fas, där jag själv även känner att jag arbetar på ”riktigt”. Jag bidrar. Skönt. Det bästa av allt, är att jag gör det utan att tappa energi. Stort.

Jag arbetar mina timmar på kontoret. Ibland förmiddag, ibland eftermiddag. Anpassar mig, efter de möten som jag prioriterar. Samtidigt orkar jag med livet här hemma, utan vila. Jag kan komma hem från kontoret 16:30 och börja laga middag direkt. Jag har energin. Samtidigt som jag ändå vilar varje dag, medvetet. Lagrar ny energi.

Har börjat se på mig själv som en spelfigur, med en energimätare. Vill ständigt lysa grönt. De få gånger som energimätaren lyser gult, pausar jag. Bromsar. Säger stop. För game over vägrar jag. Game over betyder returbiljett, direkt ner i helvetet igen. Ingemannslandet. Aldrig. Vägrar. Jag är värd så mycket mer.

Igår hade jag en dag, utanför det som jag betecknar som normalt. Här och nu. Ingen oväntad dag, utan väl förberedd. Jag och mina kollegor deltog på en Inspirations dag, fylld med härliga föreläsningar från 09:00-16:00. Länge sedan som jag har skrattat så mycket, som igår. Trots att jag under dagens tredje föreläsning, pluggade in mina öronproppar. Hjärnan behövde en timmes vila, och jag lyssnade. Utan dåligt samvete.

Dagen avslutades med en 3-rätters middag på stan, tillsammans. Trevligt. Härligt och ett bra sätt att binda ihop dagen på. Alla i vårt team hade så många nya upplevelser. Intryck. Och nya idéer. Skönt att ventilera och prata om dem direkt, innan hälften glöms av.

Kroppen signalerade starkt, efter huvudrätten. Nu har du gjort ditt, du orkar inte mer. Jag lyssnade och jag förstod. Lämnade mina underbara kollegor strax innan desserten skulle serveras. Bra. Och klokt.

Tänk att mitt nya normala jag, är så stark.  Hon vinner numera always. Tacksam.

Det händer mycket här bakom kulisserna. Vi påskyndar inget. Vi väntar. Samtidigt som många och avgörande pusselbitar har fallit på plats, under den gågna helgen.

Vårt liv kommer att ta en ny riktning till sommaren. Till det bättre, är både jag och någon övertygade om. Kan inte berätta mer, det är inte officiellt. Ännu. Men vi vet. Vi har tagit beslutet. Om 7-8 månader tar vi ett avstamp ifrån ekorrhjulet, ett år. Till att börja med. Skolplats till liten, ansökte vi om i måndags.

Mycket händer, samtidigt är vi så medvetna och respekterar. Vi skyndar inte på något alls. Vi ger min väg tillbaka tid.

Chansen fanns, och vi tar den. Samtidigt har vi gedigna fallskärmar, om något går snett. Vi lever bara en gång, och vi har valt att följa magkänsla. Gör du det?!

6 reaktioner på ”Följ magkänslan

 1. Znogge 2016-11-30 / 3:58 e m

  Jag önskar att jag kunde svara reservationslöst jag på den frågan men det kan jag nog inte helt. Oftast blir i stället mitt svar men jag brister säkert någon gång. Hur som helst så tycker jag att ni gör rätt i att ta den chans som finns. Blir det inte som man tänkt sig så brukar det alltid finnas en plan B.

  Härligt att höra att din återhämtning går framåt samtidigt som du tar lärdom av det som hänt och tänker så klokt.

  Kram och ha det bra ❤

  Gilla

 2. Ditte 2016-11-30 / 4:14 e m

  Väldigt roligt att läsa att du är på väg framåt och att de krafter och den energi du nu återfått hjälper dig.
  Spännande med era planer och jag tror att dte är bra att följa magkänslan. Och med rejäla fallskärmar blir ju fallet inte lika påtagligt som om man vore utan.
  Önskar er all lycka.
  Kram!

  Gilla

 3. Helena 2016-12-01 / 3:18 e m

  Så härligt att se att det går bra för dig och att energin finns där :)♥

  Gilla

 4. Ami 2016-12-01 / 10:26 e m

  Så roligt att höra att du mår så bra 🙂
  Och jättespännande det ni har framför er!
  Kram

  Gilla

 5. Znogge 2016-12-23 / 2:43 e m

  Tittar in som hastigast och önskar dig och din familj en riktigt God Jul!

  Kram ❤

  Gilla

Lämna gärna en kommentar!❤️

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s