Två diagnoser i en

Gårdagen glöms gärna bort. Helt. Hela dagen sköljde panikångestattacker, genom min kropp.  Kroppen var på helspänn. Hypnotic jerk, hälsade på. Fast nu i vaket tillstånd. Vi bearbetade. Och vilade. Mest det sistnämnda. Så gott det gick.

Någon rapporterade min sömnstatus. En ny starkare sömntablett skrevs ut. Vid lunchtid ringde bästa kurator B. Någon pratade. Fick uppmuntran. Stöd och bekräftelse. Min egen ork fanns inte för ord. Vi ses ibörjan av nästa vecka. Istället.

Dagen kändes oändligt lång. En evighet. Tog det nya vita magiska pillret, Imovane 7,5 mg. Sov hårt, en kort stund senare. Klockan hade precis passerat 20:00. Och för första gången på länge. Så har jag fått uppleva den underbara känslan, av att vakna utvilad. Nu förstår jag, varför vi experimenterade. Han ville visa mig att Cercadinet inte ger någon effekt. Det snälla, naturliga, icke beroendeframkallande sömnpillret.

Idag väckes jag av skönsång, frukostbricka. Och paket. Sen låg vi här alla fyra, närmare timmen. Fina paket. Nya underställ, bästa dagkrämen, skidbyxor och nya knivar. Sistnämnda var nog till hela familjen. Har i många år klagat på våra gamla. Nu när sonen och någon sköter matlagningen. Så har de äntligen förstått.

Men det bästa två, är upplevelser. Idag kommer bästa frisören J, hon ska klippa och färga mitt hår. Stort. Kan inte ens komma på när det sist hände? Augusti/September?  Gjorde det regelbundet var 8:e vecka. Innan Ingemannslandet.

Och imorgon åker jag och någon till fjällen. Utan barn. Ett lugnt SPA hotell hägrar för två dygn.  I genuinaste naturen. Bästa stället på jorden. Blir alltid så lugn i själen. Där. Sova i sköna sängar. Ligga och läsa bok. Få någon ansiktsbehandling. God mat. Men det viktigaste. Tid tillsammans. Bara vi. I en miljö som är så läkande. Och där man kan gå i sitt underställ, och vara precis den man är. 24/7. Precis vad jag behöver. Särskilt efter den här veckan.

För ännu är jag inte tillbaka. Panikångesten har släppt. Men kroppen är slut. Hjärndimman finns kvar i periferin. Nu gäller vila för att läka. Inget annat. Senaste dagarna har varit sämre. Utan tvekan. Men det har vänt. Sakta. Men det är ingen bra dag. Inte ens en mellandag? Kanske har en ny nyans av dag, smugit sig in?


TACK för alla fina kommentarer senaste dagarna! ❤️🙏❤️

Orken för att svara, och ens att besöka er, har inte funnits alls. Mitt mående senaste dagarna, har varit allt annat än bra. Djupet av ett bakslag är enormt, trodde aldrig att jag skulle behöva få känna mig så bottenlöst rädd, förtvivlad och svag igen…. fy för hur vidrig denna sjukdom är. Två diagnoser i en. Som man brottas med samtidigt.

image

21 reaktioner på ”Två diagnoser i en

    • Anna 2016-01-29 / 5:52 f m

      Fjällen är underbart, finns nog inget underbarare än att ha kalfjället bakom husknuten, mysa omkring i underställ och läsa en bra bok framför brasan🙏

      Bästa presenten från maken❤️

      Kram❤️

      Gilla

  1. Susanna 2016-01-28 / 12:50 e m

    Anar resans mål ❤️
    Hoppas att ni får en fantastisk helg med mycket vila och god mat.
    Kram!

    Gillad av 1 person

    • Anna 2016-01-29 / 5:50 f m

      Du anar helt rätt❤️

      Ser fram emot helgen, vi åker strax efter 13:00 idag. Och redan 17:45 så har jag en ansiktsbehandling med efterföljande sminkning inbokad, innan dess hinner/orkar vi förhoppningsvis med bastu.

      Vila. Sova. Vila. Äta god mat. Och läsa står på agendan. För oss båda.

      Kram❤️

      Gilla

  2. riktliv 2016-01-28 / 2:10 e m

    Önskar dig en härlig helg med mycket mys och närhet. ❤

    Gillad av 1 person

    • Anna 2016-01-29 / 5:47 f m

      Tack finaste du❤️

      Ser fram emot helgen i massor, länge sedan det var bara vi. Så det var en riktigt underbar och uppskattad present🙏 Dessutom i fjällen där vi trivs som bäst, finns inget som är så avkopplande❤️

      Kram❤️

      Gillad av 1 person

  3. Helena 2016-01-28 / 7:16 e m

    Hoppas du får en härlig helg ♥ kram

    Gilla

  4. Znogge 2016-01-28 / 10:19 e m

    Så bra att du fick sova ordentligt. Det är nog klokt att du håller dig till Imovane ett tag till. Hoppas ni får en riktigt härlig tyr till fjällen!

    Kram ❤

    Gilla

    • Anna 2016-01-29 / 5:44 f m

      Ja Imovanet kommer nog göra stor skillnad. Märket det redan nu efter natt två. Sover nio timmars sammanhängande sömn. Vilket aldrig hände med Circadinet. Sov Max 2-3 timmar åt gången, var sedan oftast vaken 2-3 timmar, innan jag kunde somna om. Ibland, vid sämre nätter somnade jag inte alls om.

      Så förhoppningvis kommer jag på sikt få lite mer energi under dagarna, så att jag kanske tom får till min dagliga promenad. Iallafall tror och hoppas läkaren på det.

      Kram❤️

      Gilla

  5. kolonilotta 2016-01-28 / 10:41 e m

    Jag hoppas och önskar dig en lugn och skön helg med avkoppling tillsammans med kärleken i ditt liv! ❤
    Krya på dig vännen.
    Stor varm energi kram!

    Gillad av 1 person

    • Anna 2016-01-29 / 5:39 f m

      Tack🙏

      Ser fram emot helgen, var en härlig planerad överraskning av mannen ❤️ Bara vara och njuta av nuet, samtidigt som vi får tid för varandra. Och inte minst, hinner att återhämta oss. För den här veckans bakslag, har tagit hårt på oss båda.

      Kram❤️

      Gilla

  6. Agneta 2016-01-29 / 10:45 f m

    Känner igen känslan som kommer samtidigt som insikten att det bor flera diagnoser i utmattningsdepressionen. Själv drabbades jag av social fobi, det kändes som det mest främmande av allt! Hur kunde detta komma sig, jag som älskar människor!?
    Nåja, jag kom ur det också och jag säger som du brukar säga – aldrig mer återvända till det där mörkret! Ur en livskris växer man sig starkare! Kram på dig!

    Gillad av 1 person

    • Anna 2016-01-30 / 9:19 f m

      Du är så stark❤️🙏❤️

      Jag hoppas och önskar att även jag får den där enkelbiljetten, som du lyckades med ❤️

      Hur mår din väninna?!

      Kram❤️

      Gilla

  7. Ama de casa 2016-01-29 / 12:12 e m

    Vad härligt med en helgtur till fjällen! Det kommer att göra dig gott ska du se.

    Och vilka lyxigt knivset! Jag fick en sån där Globalkniv av ”skid- och båtgänget” när jag fyllde 50. Dom har ju varit här, så dom visste vilken status våra andra knivar har… Den kniven jag fick är helt underbar fortfarande 🙂

    Ha det härligt nu, och njut!

    Gillad av 1 person

    • Anna 2016-01-30 / 9:17 f m

      Jätte skönt att vara här i fjällen🙏

      Bästa knivarna, har i flera år önskat mig dem, så det var en ren lycka att få dem❤️

      Kram!

      Gilla

  8. ibod11 2016-01-29 / 6:37 e m

    Grattis på din dag och till alla fina presenter 🙂 Klart du blir besviken. Bakslag är aldrig roliga och det gäller i synnerhet din sjukdom. Jag hoppas att du i alla fall kan njuta av härlig fjälluft, sköna spaupplevelser och god mat. Ibland måste man tro på under för att komma en bit framåt.
    Ha en jättetrevlig helg ❤

    Gillad av 1 person

    • Anna 2016-01-30 / 9:11 f m

      Tack fina du ❤️

      Bästa presenten helt klart med resan hit till Storhogna. Man läker så bra här i fjällen❤️

      Kram!

      Gilla

  9. Ditte 2016-01-29 / 10:25 e m

    Skönt och vilsamt med miljöombyte och en riktig ”njutflykt ” blir det.
    Önskar er det allra bästa.
    Kram!

    Gillad av 1 person

  10. Ditte 2016-01-29 / 10:30 e m

    Jag vill förstås också önska dig ett försenat grattis. Och så mysigt och fint med denna uppvaktning och presenter.
    Skönt att du nu fått bra sovhjälp för utan sömn kan ju kroppen heller inte läka.
    Kram!

    Gillad av 1 person

Lämna gärna en kommentar!❤️