Konsekvensanalyserar

Fortsatt kvar i fjällen. Mår så bra. Vi går var och varannan dag på härliga vandringar. Fiskar i någon fjällsjö mellan varven. Pratar. Skrattar. Spelar sällskapsspel. Bakar. Äter god mat. Och så bara vi är. Läser varsin bok, eller löser ett korsord.

Jag och liten målar, färglägger. Min hjärna har börjat återhämta sig bra, kan numera även måla i sk vuxen-målarböcker. Underbart! Så rogivande! För bara några månader sedan var det otänkbart, hjärnan hade inte klarat av att fokusera på alla, vare sig små eller stora, detaljer.

Har kommit bra igång med min motion, tacksam. Min morgonpigghet är tillbaka, med stora steg. Och den där startsträckan är som bortblåst. Så de flesta mornar passar jag på, tar en runda på 5,8 km, innan familjen vaknar. Intervallar, men har börjat springa mer och mer. Och det börjar ge små resultat, sakta, sakta har kroppen börjat tappa kg.

Men fortsatt så prioriterar jag min vila. Varje dag, även fast mitt aktivitetsfönster numera är större. Jag sover bra och kvalitativt, på natten. Minst 8 timmar, ofta 9. Hyllar åter mitt kedjetäcke.

Såklart finns det orosmoln, fast numera av annan karaktär. Jag har börjat lyssna, mer på mig själv. Konesekvensanalyserar. Och prioriterar. Om allt. Aktiviteter. Hushållssysslor. Lek. Och alla relationer. På gott och ont. Men ser det som ett steg på vägen. Mot den där enkelbiljetten.

Jag konsekvensanalyserar allt efter färger. Grön, gul, orange och röd. Prioriterar där efter.

 • Grön, kör på
 • Gul, tänk ännu en vända
 • Orange, fara närmar sig
 • Röd, stop

Och tro det eller ej, det hjälper. Även fast det ibland stjälper. Men en sak har jag lärt mig under den här resan, så här långt. Jag vill inte falla in under fröken-duktig-syndromet igen. Någonsin. Jag har helt enkelt börjat prioritera mig själv. Först. Vad mår jag bra av?! För hur det än är. Mår inte jag bra, mår inte mina barn bra. Eller min någon.

Visst, jag kan inte hoppa på alla ”tåg” längre. Vara med på allt. Fixa, dona och organisera. Samtidigt som jag ska vara alla andra, till lags. För då hinner jag inte med mig själv. Och hinner jag inte med mig själv, kommer jag att må sämre. I värsta fall, få en returbiljett. Och så börjar helvetet om i Ingemannslandet, igen. Aldrig. Någonsin.

Någonstans bortom allt. Trots det bokstavliga helvete, som Ingemannslandet, förde med sig. Så är jag tacksam. Ändå. Låter galet, jag vet.

Mycket av det som jag tidigare kännetecknade som mig, har prioriterats bort. Jag är fortsatt driven och ambitiös, men numera finns eftertanken här. Jag väljer medvetet, vad jag ska engagera mig i. Tidigare engagerade jag mig i allt. Och lite till. Och i de flesta fall lite till, ännu en gång.

På vägen finns många fallgropar. Jag gör fel. Faller dit. Räknar inte med annat. Ingen är perfekt. Någonsin. Och någonstans bortom allt, så är det misstagen vi lär oss av.

Ännu en dag i fjällen börjar närma sig sitt slut. Är uppriktigt lycklig, och tacksam. Vi har underbara dagar här, fyllda med så mycket glädje och skratt. Ännu har vi många dagar kvar. Känner mig som en bra mamma, igen. Och fru. Jag har en underbar familj, där det finns så mycket kärlek. Allt annat befinner sig i periferin. Godnatt.

17 reaktioner på ”Konsekvensanalyserar

 1. semestersol 2016-07-29 / 11:20 f m

  Visst är det härligt att måla i målarböckerna? Jag älskar det, men det funkar inte om jag är för stressad, då blir det liksom ännu värre kaos i huvet. 🙂
  Fjällen är underbart, man blir liksom aldrig mätt på det. Kram på er!

  Gillad av 1 person

  • Anna 2016-08-03 / 5:47 e m

   Underbart! Sitter en stund varje dag och målar 😊

   Känner igen mig i det du skriver, är jag trött på kvällen, får jag inte ihop det alls. Förmiddagar funkar bäst, men ibland på kvällen om det har varit en lugn dag, funkar det bra😊

   Fjällen är sagolikt underbart! Tacksam över att nästan tre veckor återstår innan vardagen i Stan är tillbaka🙏

   Kram❤️

   Gilla

 2. annavega72 2016-07-29 / 3:47 e m

  Får jag säga att jag är avundsjuk på ditt tillfrisknande? Jag är det men glad för din skull såklart. Vad tror du det beror på att du mår så mycket bättre nu?

  Gillad av 1 person

  • Anna 2016-08-03 / 5:43 e m

   Fina du, även du kommer att komma hit❤️ Har i mitt senaste inlägg, skrivit om faktorerna till varför jag tror att tillfrisknandet har tagit en sådan fart (långt inlägg).

   Fortsätt vila gör att läka❤️

   Stor Styrkekram ❤️❤️❤️

   Gilla

 3. Znogge 2016-07-29 / 6:05 e m

  Så roligt att du har kommit igång med målarböckerna. För mig är det perfekt avkoppling som gör att jag varvar ner vilket jag inte alltid har så lätt för…

  Så bra att konsekvensanalysera utifrån färger. Det gäller att ha goda och användbara redskap för att hantera vardagen. Fortsätt nu att njuta av sköna och avkopplande dagar i fjällen!

  Kram och ha det riktigt bra ❤

  Gillad av 1 person

  • Anna 2016-08-03 / 5:40 e m

   Tack fina du! Älskar att måla, så avkopplande! Tacksam för att förmågan är tillbaka🙏

   Längtar efter att få läsa ikapp mig inne hos dig, vår stuga har lite ”lätt” radioskugga och inget Internet, så har bara min mobil att läsa på, men funkar bäst/nästan bara när vi är ute på vift.

   Hur var resan?! Levde den upp till era förväntningar?! Har dotters bröllop varit ännu?!

   Kram❤️❤️❤️

   Gilla

   • Znogge 2016-08-03 / 8:45 e m

    Resan var väldigt bra och dotterns bröllop är på lördag! Nu närmar det sig och vi längtar ❤

    Kram

    Gillad av 1 person

   • Anna 2016-08-06 / 11:00 f m

    Spännande! Ska bli så kul att få läsa om bröllopet i efterhand ❤️ All lycka & välgångsönskningar till Brudparet!❤️🎂💍

    Gilla

 4. Susanna 2016-07-29 / 9:57 e m

  Du ärså klok, så klok.
  Kuratorer och läkare i all ära, det som hjälpt mest under min resa är din blogg. Dina kloka ord och analyser har hjälpt mig mer än du kan tro. Fick höra av kuratorn så många gånger att jag var så insiktsfull och gjorde så bra egna analyser av mitt mående. Jojo, tack vare att du har varit så fantastisk på att sätta ord på hur det är i ingenmansland. Du borde skriva en bok.
  Kram på dig!
  Ps. Butiken Vemdalen design nere i byn är värd ett besök. Ds ☺️

  Gillad av 1 person

  • Anna 2016-08-03 / 5:37 e m

   Fina du, som jag har saknat dina kommentarer❤️

   Har inte alls hunnit med att läsa inne hos dig, vi har ”lite” radioskugga i stugan (man får gå omkring i stugan och pejla😂)och inget internet (skönt!).

   Hur mår du?! Hur går det?! Hur har du klarat av sommaren?!

   Så glad att du finner hjälp, av min resa❤️

   För oss finns bara enkelbiljetten, eller hur?!

   Styrkekram ❤️❤️❤️

   PS. Vemdalendesign får stående besök, nu är även butiken till salu😉 Även Gästis i Vemdalen, men det har vi lagt ner, efter visning och lite efterforskningar.

   Gilla

   • Susanna 2016-08-03 / 6:09 e m

    Händer inte mycket på min blogg, däremot så har jag nog fått den där enkelbiljetten nu. Mycket jobb krävs, men att få hjälp ur depressionen med medicin var så skönt… Tänkte på dig direkt när jag såg att vemdalendesign var till salu 😉 Handlar alltid där och även i webshoppen ☺️
    Stor kram! ❤️

    Gillad av 1 person

   • Anna 2016-08-03 / 6:18 e m

    Åhh så glad jag är för din skull!❤️ Men tänk på att vara extra försiktig det första sköra året med enkelbiljetten ❤️

    Ibland är det bra att tillåta sig medicin, även fast det tar emot. Kommer själv att sakta börja trappa ner, har fortsatt lägsta dosen (tacksam att det har räckt🙏), så om någon vecka börjar jag med 1/2 tablett dagligen någon vecka, sedan 1/4 i någon vecka.

    Vemdalendesign lockar, gör lite efterforskningar för stunden. Och funderar. Att driva ett litet pensionat väger lite tyngre ❤️😉

    Gilla

 5. lbg95 2016-07-30 / 7:58 e m

  Vilket fantastiskt inlägg att läsa! Jag har följt dig ett bra tag (har ingen aning om vem du är egentligen) men jag blev alldeles tårfylld och rörd över att läsa det här. Att du mår så mycket bättre. Det gör mig så innerligt glad för din skull! Du verkar vara en så fin och klok person. Det ger mig hopp att läsa om din resa och att det faktiskt går framåt om man gör rätt. Längtar till den dag min startsträcka inte längre finns, då jag kan promenera utan dimma och allt det där. Men då gäller det att vila. Och det är mycket tack vare dig som jag nu vilar med gott samvete. Det du delar med dig av hjälper mig mycket ska du veta.

  Önskar dig en fortsatt skön tid i fjällen. Njut!
  Varma hälsningar, Lisa

  Gillad av 1 person

  • Anna 2016-08-03 / 5:31 e m

   Vad härligt att läsa Lisa❤️

   Om min resa här i Ingenmanslandet även kan hjälpa andra, är jag så tacksam. Även fast kunskapen både inom vården och hos våra arbetsgivare börjar bli större, så finns fortsatt en stor kunskapslucka. Vår sjukdom är så generaliserad, få inser verkligen vilket helvete den här resan är. Tyvärr.

   Sen finns det nog ingen väg som hjälper alla, men jag är övertygad om att vilan och acceptansen över ens sjukdom, är starka faktorer för ett bra läkande. Är svårt att fortsatt köra på en tom motor, om man aldrig hinner tanka upp den med energi❤️

   Din startmotor kommer att försvinna, bara du ger dig själv tiden och slutar jaga. Fortsätt att vila för att läka❤️

   Stor Styrkekram!❤️❤️❤️

   Gilla

 6. Ingela 2016-08-02 / 8:46 f m

  Tack för att du vill- orkar skriva i din blogg! Jag följer din resa som pågår paralellt med min. Vi är lika vi systrar och bröder i detta men ändå alltid unika ändå. Jag har varit en vända till i Ingenmansland. Fasansfullt att behöva börja om i fängelset och vänta på att tärningen(tiden) ska göra sitt. Jag mår bättre nu efter 8 mån men balanserar även jag på slak lina. Din metod med färger för konsekvensanalys tar jag med mig. Jag har fortfarande svårt att känna efter särskilt när jag mår bättre. Då kör jag på lite extra än jag borde. Jag har lärt mig en del men har en bit kvar. Tack igen för dina texter!

  Gillad av 1 person

  • Anna 2016-08-03 / 5:24 e m

   Tack fina du, för dina ord❤️

   Ingenmanslandet är tufft, är så lätt att glömma av, hur sköra vi är, när vi börjar må bättre. Nästan det svåraste❤️

   När vi mår som sämts, läker vi även som sämst. När vi mår som bäst, läker vi även bäst. Viktigt att komma ihåg❤️

   Hoppas verktyget med konsekvensanalyser efter färger, kommer att hjälpa dig på vägen, mot en enkelbiljett, denna gång❤️

   Stor Styrkekram ❤️❤️❤️

   Gilla

 7. Helena 2016-08-09 / 8:57 e m

  Så härligt att läsa att du mår bättre, fortsätt ta hand om dig, så är du snart på banan igen, kram ♥

  Gilla

Lämna gärna en kommentar!❤️

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s