Tänk vilken starkt kärlek

Så sent som förra veckan, bestämdes det att liten ska flyga ner till Göteborg, en vecka. Själv. Hon får en härlig semestervecka med moster, morbror och kusiner. En skön vecka med paus ifrån all sjukdom, här hemma. Och vi här hemma, hinner vila ikapp oss.

Vi är inte bortskämda med dessa egentider. Men nu blev det två, på kort tid. Senast var i början av maj, då vi var på Mallorca en vecka, ensamma. Utan vår älskade liten. Det var även den veckan som vi verkligen insåg, hur sliten älskade någon var.

Vi hade en underbar vecka, men total fokus på vila. Han fick slappna av. Vi bara var. Som vi njöt. Som vi behövde den veckan. Kanske främst någon. Han kom ner i varv, fick släppa allt.

Nu i efterhand ser vi båda. Hur utmattad han var redan då. När vi väl kom hem, kom han aldrig in i ”matchen” igen. Han behövde mer vila. Men stark som han är slet han på, 3-4 veckor till. Idag inser han, att han rent professionellt inte alls levererade, efter Mallorca.

En ”futtig” vecka, helt utan ansvar och med full service, räddade inte honom. Han behövde mer tid. Och det får han nu. Men åter, kan man vara efterklok. Han skulle ha stannat hemma, redan där och då.

Den här sjukdomen är lömsk. På riktigt. Även de närmaste drabbas. Att behöva arbeta 100%, samtidigt som man ska ta hand om den sjuka 24/7, med både omsorg och oro, när det är som värst. Och bara så där axla allt annat ansvar, som man tidigare har varit två om. Är tungt. Och någonstans mitt i allt, kan vi ändå vara tacksamma. Vi var och är lyckligt lottade. Ytterst få, får samma möjlighet. Han inkluderades i vården om mig. Från ett tidigt stadium. Han fick verktyg, råd och stöd. Även han fick gå stresskursen. Ändå räckte det inte.

Även han behöver återhämtning. Vilket han inte alls hann med, under de första 9 månaderna. Om man bortser från den där sportlovsveckan, då jag och barnen reste ner till mina föräldrar. Samtidigt som han två timmar efter vår avgång, insjuknade i influensa. Sedan låg han sjuk, hela den veckan.

Men nu får vi chansen. Igen. Liten flyger ner till Göteborg imorgon eftermiddag. Blir borta en vecka. Jag och någon har fått tillgång till en stuga, i fjällen. Lite sådär i sista minuten. Vi tar bilen dit på torsdag morgon, och bara är. Ett enkelt liv, utan ansvar och måsten. Sköna promenader uppe på Kalfjället. Fiska. Och läsa någon bok. Enkel mat, konserver. Och en stor dos med vila. Återhämtning, i den bästa miljön. Fjällen.

Och vår liten är stencool. Såklart var vi lite oroliga och ifrågasatte oss själva. Är hon redo att flyga ensam (med assistans), med byte på Arlanda? Hon själv har svarat glatt: -Hur svårt kan det vara? Fattar du hur mycket jag har flugit mamma? Jag kan allt!

Och någonstans är det så. Jag vet. Vi har en flygvan liten prinsessa, trots att hon bara är 8 år gammal. Hon har flugit mer, en många vuxna. Hon kan rutinerna, in i benmärgen. Hon är trygg. Och hon får assistans. Vi får följa med fram till gaten, och moster möter upp vi ankomst. Vid bytet på Arlanda har hon assistans, av en flygvärdinna. Precis som under själva resan. Men ändå tänker jag, är hon redo? Samtidigt inser jag, såklart hon är! Vi som föräldrar har gett henne, de bästa förutsättningarna. Och tryggheten. Inte att förglömma.

Imorgon flyger hon. Och vi är redo, och vi har familj nära Arlanda. Om något mot all förmodan, går fel. På torsdag åker vi till fjällen, jag och någon. För en vecka med total vila, i bästa miljön. Men redan nu, längtar jag i massor, efter att få möta upp liten, på vår flygplats. Om 8 dagar. Och fortsatt ligger hon här hemma, och sover gott. Tänk vilken starkt kärlek, föräldraskapet för med sig. Trevlig Midsommar!

8 reaktioner på ”Tänk vilken starkt kärlek

 1. dithequeen 2016-06-21 / 9:13 e m

  Hoppas ni får en riktigt fin midsommar och vila för att orka bli bättre båda två. Att er dotter klarar sig tror jag, jag flög med en kille på 8 år från Dallas till London. Han pendlade☺️Ja barn klarar mycket och växer av att se att de kan. Förstår oron men hon säger ju att hon kan så hon måste prova. Är väldigt intresserad av ditt täcke, verkar spännande med sömnen. Ska kolla om det finns i mitt landsting. Möjligheten är tyvärr inte alltid lika. Kramar❤️

  Gilla

 2. Geddfish 2016-06-22 / 2:18 e m

  God eftermiddag! Har läst ikapp lite. Nickar igenkännande, hur det kan vara.
  Ta hand om er, det blir säkert bra. Dottern klarar detta fint.
  Trevlig Midsommar på alla sätt.l Kram ❤

  Gilla

 3. ibod11 2016-06-22 / 5:01 e m

  Hon klarar det galant och ni får alla lite ombyte av miljö. Bra för alla parter och en stor bonus är att det blir så väldigt roligt att få vara tillsammans igen efter en vecka 🙂

  Gilla

 4. Znogge 2016-06-22 / 9:54 e m

  Det kommer Liten att klara galant! Så roligt dessutom för henne att få en vecka med kusinerna och samtidigt så kan du och någon få koppla av. Win-win helt enkelt och bra för alla!

  Kram och ha det nu riktigt bra ❤

  Gilla

 5. Ami 2016-06-23 / 10:23 f m

  Hoppas nu att ni får några sköna och avkopplande dagar i fjällen och att Liten får en rolig vecka med kusinerna!
  Kram och trevlig midsommar

  Gilla

 6. Ama de casa 2016-06-23 / 4:52 e m

  Vila upp er ordentligt nu, ta hand om och var rädda om varandra! Och framför allt – ha en riktigt fin midsommar!
  Kram

  Gilla

 7. Att bara vara jag 2016-06-24 / 9:06 f m

  Önskar dig och de dina en fin midsommarhelg!! KRAM!!

  Gilla

Lämna gärna en kommentar!❤️

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s