Viktigt att fokusera på det positiva

Senaste veckorna, har jag upplevt att just denna vecka, har varit den bästa. Så här långt, här i Ingemannslandet. Och så är det. Älskar känslan av att kunna greppa om mitt tillfrisknande. Kan riktigt känna skillnaden. Dag för dag. Underbart. Nyckeln är helt klart acceptansen. Och att jag har accepterat mig, för den jag är. Jag behöver inte prestera. Utan jag duger, precis som jag är. Skön känsla.

Jag tar mina promenader varje dag. Nästintill. Måndagar brukar vara ett undantag. Men utöver den lite mindre, energifyllda dagen. Så går jag. I ur och skur. Finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder. Den klyschan stämmer.

För varje dag, orkar jag gå lite längre. Och takten ökar. Inte markant, men den ökar. Och idag, nådde jag milen. Gick närmare bestämt 10,12 km. Stort! Tidigare, innan jag blev sjuk. Innan jag slutade prioritera mig själv, gick jag en mil om dagen. Utan problem. Dock var det då, i power walk tempo. Där är jag inte. Känner samtidigt att det inte, är det väsentliga. Alls. Det tempot kommer tids nog. Jag har inte bråttom. Tiden är det enda jag har gått om. För stunden.  Jag tar dagen som den kommer. Följer lusten. Och idag fanns den. Men kanske finns den inte imorgon?! Och då är det så. Helt okej. Jag lyssnar och följer, kroppens signaler. Viktigt.

Utöver mina promenader, händer inte mycket alls. Jag sover gott. Ibland somnar jag även utan min kära sömntablett. Men vaknar tidigt. Galet tidigt. Får ta den då, istället för att kunna somna om. Tyvärr missar jag mornarna. De där så viktiga stunderna. Har börjat vakna närmare 09:30. Men jag gör min frukostbricka. Själv. Som även innehåller mellanmål. Kryper ner i sängen. Äter. Ser på någon serie, eller läser. Framåt 11:30 går jag ner och värmer min lunch. I mikron. Äter den i sängen. Tar en dusch. Vilar, minst 45 minuter. Efteråt. Och så tar jag min promenad. Och efter den är det vila som gäller. Alltid. Och så kommer eftermiddagen och kvällen. Familjen kommer hem. Har ork för att delta. Njuter av varje sekund. Eller som idag, då jag inkluderade liten, i en del av promenaden.

Tog först svängen runt den lilla magiska sjön. Underbart. Hade sällskap av en fin vän. Sedan fortsatte jag mot litens skola, för en tur på stan med henne. Vår lilla stjärna växer så det knakar. Nya sneakers, likväl som nya inomhusskor, behövdes. Och några byxor. Vad händer?! Helt plötsligt har hon hål i sina, var och varannan dag? Aktiva barn, glada barn. Tänker jag.

Vi passade på att fika. Unnade oss. Mamma-dotter-tid. Viktigt. Som jag älskar henne. Vår lilla stjärna. Njuter av varje minut. Numera njuter jag lite extra. Och verkligen tar mig tiden. Hör hennes ord. Ser varje nyans. Stort.

Men nu god natt. Klockan har precis passerat 19:00. Men det är okej. Kommer somna, åter, utan min sömntablett. Skönt. Får en mer kvalitativ sömn. Men sen får jag ta den, vaknar kring 04:00. Men det är okej. Faktiskt. Jag har lärt mig att somna. Igen. På egen hand. Det är stort.  Viktigt att fokusera på det positiva. God natt.

 

10 reaktioner på ”Viktigt att fokusera på det positiva

 1. Linnéa 2016-04-27 / 7:38 e m

  Vilken fin känsla att det går framåt, att kunna se att något blir till det bättre 🙂

  Gillad av 1 person

  • Anna 2016-04-30 / 9:57 f m

   Underbar känsla!🙏

   Kram & Glad Valborg ❤️💐

   Gilla

 2. Ditte 2016-04-27 / 9:00 e m

  Så klokt att skynda långsamt och njuta av allt det stora som finns i det lilla.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  • Anna 2016-04-30 / 9:55 f m

   Tack fina Ditte, för dina alltid så vackra & stärkande ord!❤️

   Kram & Glad Valborg finaste du ❤️💐

   Gilla

 3. ibod11 2016-04-28 / 12:28 e m

  Jag har fått samma insikter som du. Positivt tänkande och acceptans är väldigt bra verktyg för att förbättra måendet. Tålamod är en annan viktig sak. Trots väldigt olika diagnoser är många saker gemensamma för att vi ska bli bättre.
  Härligt att kunna se fram emot många sköna vårpromenader 🙂
  Kram ❤

  Gillad av 1 person

  • Anna 2016-04-30 / 9:54 f m

   Det positiva tänkandet är så bra gör oss alla❤️🙏❤️

   Inget blir enklare om man inte kan hitta glädjen i livet, även fast livet är tungt❤️

   Kram❤️

   Gilla

 4. riktliv 2016-04-28 / 3:04 e m

  Blir så förundrad över hur olika utmattning kan vara. Själv klarar jag inte att promenera och däremot så slår inte mitt system mot

  Gillad av 1 person

  • riktliv 2016-04-28 / 3:08 e m

   Hoppsan skicka lite fort. Utmattningshjärna. Mitt system gör överslag åt andra hållet. Ditt slår mot spela död och du måste sova medan mitt slår mot flight. Dvs systemet rusar med kraftig ångest i flera dagar.

   Gillad av 1 person

   • Anna 2016-04-30 / 9:46 f m

    Så trist att du får den reaktion av ansträngningen ❤️

    Gilla

  • Anna 2016-04-30 / 9:49 f m

   Har du pratat med läkaren om det?! Eller kuratorn?! Kanske finns en naturlig förklaring till varför din kropp reagerar som den gör?! Ofta kan man lättare acceptera, bara man vet. Bara man förstår.

   Styrkekram & Glad Valborg fina du ❤️💐

   Gilla

Lämna gärna en kommentar!❤️

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s