Tänk att man måste bli sjuk

Vi är hemma igen. Sedan några dagar. Veckan i fjällen gjorde underverk. Mår bättre än någonsin. Här i Ingemannslandet. Dagarna bara flyger iväg. Fortsatt påsklov. Liten är hemma. All min tid går till henne. Och för att vila. För fortsatt behöver jag vila. En hel del. Men mindre, än bara för en månad sedan. Känner mig äntligen som en närvarande förälder igen. Saknat den känslan. På riktigt.

Igår träffade jag min nya läkare. Var spänd och orolig, innan mötet. Han var så bra. Tyvärr även bättre än min förra läkare. Min nya var noggrann. Alla möjliga blodprov togs. Han lyssnade även på hjärtat. Och lungorna. Klämde och kände både här och där. Han var påläst. Inte bara av min tidigare läkares anteckningar. Utan även av kuratorns.

Jag gör framsteg. Känner det själv. Han bekräftade. Vi gör rätt. Mår så mycket bättre. Orkar så mycket mer. Ändå skyndar jag i snigeltempo. Bra sa läkaren. Jag har de bästa möjligheterna. Och jag tar till vara på dem. Och jag har lärt mig att lyssna på kroppens signaler. Men fortsatt är min väg lång. Tillbaka. Till enkelbiljetten. Men det är okej. Jag orkar idag så mycket mer, än bara för en månad sedan. Viktigt att komma ihåg.

Jag njuter av nu:et. Idag under promenaden fick jag en salighetskänsla. Av fågelkvittret. Tänk att man måste bli sjuk. För att uppskatta det lilla. Det enkla. Någonstans bortom allt det hemska. Med den här sjukdomen. Så är jag tacksam. För att jag upptäckte just det. Fågelkvittret.

Och för stunden är jag urusel på att svara på kommentarer. Och läsa andras bloggar. Men någonstans så är det så. Så här ser livet ut. Just nu har min familj större prioritet. Så mycket viktigare. Men jag läser era kommentarer. Uppskattar dem från hjärtat. Och jag kommer tillbaka. När vardagen är här igen. God natt.

13 reaktioner på ”Tänk att man måste bli sjuk

 1. Ditte 2016-03-30 / 9:08 e m

  Jag gläds så med dig och dina framsteg.
  Stor kram!

  Gilla

 2. semestersol 2016-03-31 / 9:35 f m

  Jag minns känslan när jag själv var sjuk och efter en tid insåg att jag hörde fågelkvitter! Det var en stor vändning för mig, jag hade öppnat för omvärlden och kunde helt plötsligt njuta av naturen, se blommor vid vägkanten, höra vattnet i bäcken…..

  Gillad av 1 person

 3. emelie 2016-03-31 / 9:41 f m

  Åh så oerhört glad jag blir att du fick en ny bra läkare. Så otroligt viktigt! Tack för att du delar med dig av dina upplevelser.

  Gilla

 4. Znogge 2016-03-31 / 4:13 e m

  Så positivt och bra att din nya läkare verkade kompetent och påläst. Noggrann dessutom vilket inte gjorde det hela sämre. Skönt att du är på rätt väg nu.

  Kram ❤

  Gilla

 5. iensy 2016-03-31 / 4:57 e m

  Hej!
  Får jag fråga dig vad för blodprover läkaren tog? Verkar som de vanligtvis ger antidepressiva o tycker man ska ta det lugnt. Fast jag tror en sönderstressad själ både behöver det samt en koll av hormoner, vitaminer o mineraler likaså..
  Kram Jenny; 4barnsmor, distriktssköterska o in i väggen för andra gången nu 😝

  Gilla

 6. dithequeen 2016-03-31 / 9:07 e m

  Skönt att du känner att du får det du behöver för att bli bra! Och ett steg framåt😊❤️ Kram i solen

  Gilla

 7. Ami 2016-04-01 / 5:02 e m

  Så roligt med dina framsteg 🙂 Och du gör helt rätt i att prioritera din familj 🙂
  Kram

  Gilla

 8. ibod11 2016-04-02 / 8:23 f m

  Mina barn säger att jag har ett väldigt uttrycksfullt minspel och det alltid syns på mig vad jag känner. Nu märker jag att jag har ett stort leende i ansiktet och jag blir verkligen jätteglad för din skull. Visst är det långt kvar men du har kommit så långt 🙂 ❤

  Gilla

 9. enplatsilivet 2016-04-02 / 10:08 f m

  Härligt att du har en bra läkare och att du gör framsteg! Själv känner jag att jag står och stampar eller till och med blir sämre.
  Kram! ♥

  Gilla

 10. Helena 2016-04-02 / 5:54 e m

  Skönt att det går åt rätt håll 🙂 och att du fick en bra läkare, det är jätteviktigt. Kram ♥

  Gilla

 11. Tove Olberg 2016-04-03 / 8:53 f m

  Tittar in hos dig för att ta del av ditt liv på vägen tillbaka … du gör det bra!
  Att du inte svarar på kommentarer eller besöker andras bloggar gör du helt rätt i – prioritera ditt eget!
  Stora långsamma kramar!

  Gilla

Lämna gärna en kommentar!❤️

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s