Små myrsteg

Helgen har handlat om att vila för att läka. I första hand. Här i min bubbla. Fortsatt. Samtidigt som jag har gjort ett besök ute i verkliga livet. Både igår. Och idag. Har insett att jag successivt behöver vänja kroppen. Och min hjärna. Med små korta besök, utanför min trygghetszon.

Tar det i små myrsteg. Bryter ganska så fort. Vägrar springa iväg. Kroppen måste få komma tillbaka. Sakta.  Det här kommer att ta tid. Och det får ta tid. Men är glad, och inte minst tacksam. För att de underbara små bubblorna av energi räcker. För mina små korta utsvävningar. Ute i verkliga livet.

Inser, det bästa kurator B berättade. Jag har kommit betydligt längre i mitt bearbetande. Än vad kroppen har gjort. Fortsatt är den utmattad. Och det kommer att ta lång tid, innan den har återhämtat sig.

Sjukdomen börjar med att man är utbränd. Jag ignorerade det faktumet totalt. Kroppens signaler. Länge. Galet länge. Över 1,5 år. Förstår det nu. Med hjälp av bästa B.

Det är på riktigt galet, hur man kan misshandla sig själv så hårt. Som jag har gjort. Och nu är jag här. I Ingemannslandet. Med diagnosen en allvarlig utmattningsdepression. Men jag är samtidigt tacksam. Jag har bästa hjälpen. Och när den här resan är slut. Kommer jag tillbaka, som en ny och bättre människa. Stort. Nu fortsatt vila, här i min bubbla.  

  

15 reaktioner på ”Små myrsteg

  1. Comsi Comsa 2016-01-24 / 4:57 e m

    Vilket rogivande sovrum du har, ljust och fint.
    Jag tror att vi är allt för duktig på att slå ifrån oss signalerna vi får om att stanna till och låta kroppen få hinna ikapp…

    Det är så roligt att se att det sakta går framåt för dig. 🙂

    Kramen ♥

    Gillad av 1 person

    • Anna 2016-01-25 / 8:49 f m

      Tack fina du ❤️

      Tyvärr är det nog så, vissa av oss ignorerar och ignorerar. Galet hur det kan bli.

      Kram❤️

      Gilla

  2. kolonilotta 2016-01-24 / 5:27 e m

    Tänk så många som går igenom det här! Och varför är det nästan uteslutande kvinnor som blir drabbade?
    Varför lägger vi så stor press på oss själva?
    Du verkar ändå ha kommit en bra bit på vägen… och det är jag jätte glad över!
    Och det är nog jätte bra och viktigt att du tar just myrsteg.
    Ha en jätte fin söndagkväll.
    Kram

    Gillad av 1 person

    • Anna 2016-01-25 / 9:01 f m

      Finns även män här i Ingemannslandet. Men större delen är nog kvinnor? Tror det är dagens samhälle som är felet.

      Vi ska vara så mycket numera. Bra arbete och helst en rakt uppåtstigande karriär, samtidigt som vi ska vara de perfekta mammorna, med det perfekta livet, och inte minst hemmet. Samtidigt ska vi vara socialt aktiva, bjuda på överdådiga middagar, väl arrangerade barnkalas där varje detalj är anpassat efter tema och färg.

      Vi ska hinna träna, vara aktiva i barnens liv, gärna vara tränare, lagledare eller åtminstone klassförälder. Egen tid med varje barn. Härliga pladdrats, gärna med lunch under helgen.

      Så ska vi även hinna vara den perfekta hustrun, som med lillfingret sköter koordinationen av vardagens alla måsten med lillfingret, samtidigt som hon ska vara den perfekta älskarinnan, ungefär i samma sekund som familjens alla garderober måste uppdateras.

      Som grädde på moset arbetar man såklart heltid. Och mer därtill Men morgonfritids är förbjudet. Liksom att hämta efter 15:30. Allt är så där lite för perfekt bra. Men en sak glömde vi av på vägen. Oss själva. Balansen mellan arbete, fritid och sömn. Och då tänker jag inte på fritiden nämnd ovan, utan fritiden med TID för återhämtning. Och sen hamnar man här….

      Kram❤️

      Gilla

  3. Ditte 2016-01-24 / 6:01 e m

    Myrstegen för dig ändå framåt och du har ingen brådska och kan inte ha det.
    Men tanke på att du vill någor är ett framsteg det också.
    Stor kram!

    Gillad av 1 person

    • Anna 2016-01-25 / 9:06 f m

      Myrstegen är det viktiga i läkandet, springer man på, faller man tillbaka på ruta ett igen.

      Kram finaste Ditte❤️

      Gilla

  4. Znogge 2016-01-24 / 7:38 e m

    Vilken vacker fondtapet ni har i sovrummet! Även små myrsteg som leder på rätt håll är framsteg. Det gäller att skynda långsamt och inte springa iväg…

    Kram ❤

    Gillad av 1 person

    • Anna 2016-01-25 / 9:09 f m

      Älskar den. Rummet var dotterns tidigare, när vi gjorde en rumsförflyttning, samtidigt som sonen flyttade ut till hans lägenhet i garaget, fick hon ett nytt rum. Var från början osäker på om vi skulle behålla fondtapeter från PIP Studio, men trivs bra. Den får stanna.

      Kram❤️

      Gilla

  5. åsa i åsele 2016-01-25 / 7:15 f m

    Fin tapet/fondvägg Ni har i sovrummet, ljust & fräscht.

    Ett steg i taget… inte ha för bråttom, kram

    Gillad av 1 person

  6. Anna 2016-01-25 / 9:11 f m

    Jag gillar den, är en tapet från PIP Studio, och är kvarleva sedan tiden då det var dotterns rum.

    Kram❤️

    Gilla

  7. ibod11 2016-01-25 / 10:14 f m

    Fåglarna sprider alltid vårkänslor i ditt sovrum – jättehärligt 🙂
    Jag undrar, är utmattningssyndrom och utmattningsdepression olika diagnoser eller två begrepp för samma sjukdom? Innebär din diagnos att du, samtidigt som kropp och hjärna är utmattade, även är djupt deprimerad? I så fall beundrar jag dig ännu mer. Att orka ta dig tillbaka och klara av att se ljuspunkterna är en stor bedrift och du gör det jättebra 🙂 Jag har sett vad depressioner gör med människor så jag vet att det är stort.
    Stor kram ❤

    Gillad av 1 person

    • Anna 2016-01-25 / 3:07 e m

      Det är olika diagnoser, utmattningsdepression når man när man under en lång tid har ignorerat kroppens varningssignaler om utmattning.

      Under hösten var det tungt, många mörka nyanser, även de mörkaste. Men jag har fått bra hjälp på vägen❤️

      Kram❤️

      Gilla

  8. Di 2016-01-26 / 7:39 f m

    Skönt att ljuset återvänder! Litet steg i taget…läser dina inlägg och svar och känner igen mig. Så väl. Vet en man som också är i ingemandskadet men ja hoppas han får hjälp på rätt sätt. Blev förbannad över min väninnas ord om att han satt sej själv där, det innebär att hon inte förstår min sits heller. Kram och ta hand om dig..

    Gilla

Lämna gärna en kommentar!❤️