Äntligen chansen

Förkylningen har äntligen ebbat ut. Och åter finns de härliga bubblorna här. Tror bestämt att de har kommit tillbaka med större kraft, än någonsin. Här i Ingemannslandet. Underbart.

Och tur var nog det. För idag har jag sällskap i min bubbla. Kommer nog ha det några dagar framöver. Någon ligger nerbäddad. Med hög feber. Och tung andning. Så nu får jag ta över. Med hjälp av sonen.

Morgonstöket klarade vi galant av. Tillsammans. Jag orkade till och med av att vara stark. Sa ifrån. Vänligt men bestämt. Så idag slapp vi kampen. Om trosor. Strumpor. Leggings. Tröja. Borsta tänderna. Och den där jobbiga behöva-klä-på-sig-alla-ytterkläder-utan-gnäll processen. Skönt.

Sonen packade lättat in litens ryggsäck med skridskor och läxmapp. I bilen. Och körde iväg, först mot stjärnans skola. Och sedan mot hans. Så skönt livet är, nu när han har körkort. Och egen bil.

Längtar till fjällen. Förra säsongen fick vi ihop fem hela veckor i Vemdalen. Och ett par weekends. I år blir det betydligt färre. Vecka 12 bokades i helgen. Vi håller tummarna för även vecka 13. Veckan då barnen har sitt påsklov. Just nu finns det inga bra boenden lediga, den veckan. Men det kommer alltid avbokningar. I år är det extra viktigt med ett back nära boende. Någon kommer att arbeta därifrån. Och vi räknar inte med att min energi finns.  Tidigare år har vi turats om att arbeta ifrån stugan. Medans den andra åker skidor. Med liten.

Under sportlovet tar jag och barnen, tåget ner till mina föräldrar. I Jönköping. Någon får 8 dagars vila. Från oss. Och alla måsten. Här hemma. Tid för återhämtning. Viktigt.

Samtidigt skönt för oss att åka ner. Till min familj. Få bli lite bortskämd med mormors goda mat. Och omsorg. Längtar.  Men nu vila för att läka. Som vanligt. Fast idag med sällskap av en sovande någon. Brevid mig. Här i min bubbla. Nu får jag äntligen chansen, att ge lite tillbaka. Av extra kärlek. Och omsorg. Så att han får chansen att vila, för att läka. För att bli frisk.

image

 

20 reaktioner på ”Äntligen chansen

 1. Millans Värld 2016-01-19 / 9:35 f m

  Skönt att du är bättre men tråkigt att någon åkt dit rejält.
  Och så bra att du har orken att ta över, att den lilla energin som behövs finns.
  Ha en skön dag!
  Kram

  Gillad av 1 person

  • Anna 2016-01-20 / 9:17 f m

   Så skönt att jag hann bli frisk, innan. Hade varit tufft att få ihop livet annars. Idag är även sonen hemma. Så nu är det sjukstuga minst sagt här…

   Kram❤️

   Gilla

 2. Comsi Comsa 2016-01-19 / 9:36 f m

  Jag myser när jag läser, du skriver och berättar så gott och läsaren känner att den snart blir serverad den goda maten från mormor….

  Trevlig dag och kram på dig❤

  Gillad av 1 person

  • Anna 2016-01-20 / 9:18 f m

   Men så varma ord ifrån finaste dig, tack❤️🙏❤️

   Kram!

   Gilla

 3. Susanna 2016-01-19 / 11:10 f m

  Älskade Vemdalen ❤️
  Jag har också spanat på boenden och fastnat för Björnrike där det finns många ski-in/out alternativ. Vi har ju aldrig hyrt i Vemdalen så det blir isf något nytt. Hoppas dock på att stugan blir kvar över påsk, en sista påsk, ett riktigt avslut. Januari räknas inte, det är påsken som räknas ☺️
  Skönt att du har mer energi, det är så jobbigt med den här förlamande orkeslösheten. Har inte tid med den, vill inte mer…

  Gillad av 1 person

  • Anna 2016-01-20 / 9:24 f m

   Håller tummarna för att ni ska få ett bra avslut med stugan i påsk🙏

   Det blir Björnrike för oss vecka 12. Bästa alternativet, med tanke på dels att man når de flesta backar med Grizzlyexpressen (jag sparar energi, de få åk jag kommer att göra), men kanske främst att dottern och hennes väninna som följer med, kan åka själva. Samtidigt kan jag sitta ute på balkongen och ha lite uppsikt. Vi kommer att bo precis vid backen, så jag kommer se dem mellan varven som de swishar förbi. Båda är duktiga slalomåkare, och känner till backarna där bra.

   Kram❤️

   Gilla

 4. Ami 2016-01-19 / 11:21 f m

  Så skönt att du känner dig bättre! Men trist att ”någon” är dålig 😦
  Härligt att du har ditt besök hos dina föräldrar att se fram emot sen 🙂
  Kram och ha en fin dag

  Gillad av 1 person

  • Anna 2016-01-20 / 9:26 f m

   Ja det ska bli riktigt skönt att åka ner, länge sedan sist som vi var där.

   Kram❤️

   Gilla

 5. åsa i åsele 2016-01-19 / 12:01 e m

  Så skönt Din förkylning snabbt försvann, tråkigt att någon blivit sjuk, jag hoppas på ett snabbt tillfrisknande. kram

  Gillad av 1 person

  • Anna 2016-01-20 / 9:26 f m

   Vi håller tummarna för det👍

   Kram!❤️

   Gilla

 6. Znogge 2016-01-19 / 7:03 e m

  Visst är det smidigt när barnen har tagit körkort. Det ger en självständighet och underlättar en hel del. Hoppas det blir någon avbokning så att ni hittar ert boende.

  Kram

  Gillad av 1 person

  • Anna 2016-01-20 / 9:36 f m

   Som vi hoppas! Det brukar alltid bli avbokningar, i sista minuten. Ifjol fick vi förlängt påsken med en vecka, på påskafton, dvs lördagen. Vi skulle ha åkt hem dagen efter. Den gången hade vi sådan tur, att vi till och med fick behålla samma boende. Så på måndagkvällen lämnade vi kvar alla saker och åkte hem. Jag skulle leda en heldags workshop på kontoret under tisdagen. Under tiden fixades tvätten hemma, och inköp för resten av veckan. Sedan tog vi bilen tillbaka. Liten hann åka snowboard på kvällsåkningen, och sedan var vi kvar resten av veckan där. Vi arbetade halva dagen var, så att vi båda hann åka. På kvällarna efter middag, bastu och spel, nattades liten. Och sedan arbetade vi 2-3 timmar igen. Perfekt när vi båda kan arbeta på distans. Samtidigt som det är så farligt…

   Kram❤️

   Gilla

 7. Ditte 2016-01-19 / 11:20 e m

  Vad skönt att du är piggagare igen efter förkylningen och fint att orka stötta ”någon” och så bra att morgonbestyren fungerade . Härligt med vuxna bar med körkort.
  i Vemdalen har vi också varit en vecka per vinter och alltiid bott med ”glidavstånd” till liftar, skidskola och restaurang. Helt perfekt. Hoppas ni hittar någort bra alternativ i stugväg.
  Underbar vintervbild som visar på kraft och styrka. Och du är på väg.
  Kram!

  Gillad av 1 person

  • Anna 2016-01-20 / 9:40 f m

   Underlättar så, nu när han har körkort och bil. Vemdalen är vår favorit, samtidigt bor vi så nära, bara 2,5 timme enkelväg. Vi letar efter en egen stuga där, men vi har inte hittat den rätta, ännu.
   Kram❤️

   Gilla

 8. http://bosseliden.wordpress.com 2016-01-20 / 10:43 f m

  Jag gillar ditt sätt att skriva på. 🙂 Ingemannslandet känns bekant. Det gör Jönköping också. Visst är det skönt att bli bortskämd ibland. Man ska vara tacksam så länge man har sina föräldrar i ”behåll”. Jag saknar nästan dagligen den tiden. Alla frågor som dyker upp – som inte kan besvaras längre. Fin vinterbild. Kram Bosse

  Gillad av 1 person

  • Anna 2016-01-21 / 10:51 f m

   Bästa som finns, att få bli bortskämd hemma hos mina föräldrar. Tyvärr hinner vi alldeles för sällan åka ner.

   Kram!

   Gilla

 9. ibod11 2016-01-20 / 9:52 e m

  Vilken fin bild. Den får mig att längta också 🙂
  Det är ju en väldig tur att du mår lite bättre när någon drabbas. Ni har båda tur som har varandra.
  Jag håller tummarna får att alla planer på fjällresor kan förverkligas.
  Kram!

  Gilla

  • Anna 2016-01-21 / 10:33 f m

   Visst var det nästa vecka, som du själv åker till Åre?!

   Gilla

   • ibod11 2016-01-21 / 3:27 e m

    Nej, jag åker den 30:e. Alltså vecka 5 🙂

    Gilla

   • Anna 2016-01-21 / 3:33 e m

    Aha❤️

    Gilla

Lämna gärna en kommentar!❤️

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s