Via vitae-Livets väg

Jag är fast. Jag inser det. Jag är en stolt, kunskapstörstande nörd. På riktigt. Efter förmiddagens promenad, och efter att jag slagit in årets julklappar, så började jag. Att läsa. Och sedan dess sitter jag här. I vår goa mörk cerisa fåtölj. Bästa platsen. För läsning. Har redan hunnit mig igenom ett par av Gunilla Brattbergs böcker. Kan relatera till så mycket. Och nu om någonsin, så förstår jag bästa Kurator B:s ord. Klokhet. Och visdom. Ännu bättre.

Jag är verkligen på rätt väg. Ser det så tydligt. Och får det bekräftat. Genom böckerna. Och någonstans mitt i allt så vill jag dela med mig. Till er som läser mina ord. Om via vitae. Livets väg.  Min resa. Den ger svaren på så mycket. Om vad jag gör just nu. Och om hur jag kommer vidare. Och inte minst, om hur jag når den där åtråvärda enkelbiljetten.

För att göra det, så inser jag att många av texterna behöver bilder. Figurer från böckerna, som förtydligar. Men är det där jag vill hamna? Och främst, är det något ni som läser mina ord, önskar? Bilder brukar ta till sig mer läsare. Och det är inte min tanke. Är så nöjd med min trogna skara, som ger mig så mycket tillbaka. Och jag pratar inte om att hänga ut mina barn. Eller någon. Eller mig. Bara om ganska så tråkiga figurer. Figurer som förtydligar. Så mycket. Frågan är om det är rätt? Här på min via vitae. På min resa, till mitt nya normala jag.

16 reaktioner på ”Via vitae-Livets väg

  1. Znogge 2015-12-09 / 6:13 e m

    Bilder eller inte är ytterst individuellt och måste framförallt vara ditt eget beslut. Jag har en bild till varje inlägg och delar av familjen kan finnas med. Några vill dock inte synas på bild vilket respekteras. Jag lägger i princip aldrig ut bilder på mig. Varken i bloggen eller på FB.

    Kram!

    Gillad av 1 person

    • Anna 2015-12-10 / 3:50 e m

      Ska fundera och låta beslutet få växa fram. Blir ju ett merjobb, med att scanna in och så vidare.

      Kram ❤️

      Gilla

  2. riktliv 2015-12-09 / 6:24 e m

    Om det känns rätt för dig att greja med figurer så tror jag att det kan bli lättare att förstå principerna för den åtråvärda enkelbiljetten. En trappa är lättare att se som figur än som ord.

    Gillad av 1 person

    • Anna 2015-12-10 / 3:51 e m

      Var lite den tankegången jag själv har. En bild säger mer än 1000 ord.

      Kram ❤️

      Gilla

  3. AllaMinaDagar 2015-12-09 / 7:16 e m

    Om det känns rätt för dig så är det så! Vad vi tycker är väl ändå inte så relevant? Vill du fixa med bilder – fixa med bilder. Vi är nog glada vilket som ska du se 😉

    Gillad av 1 person

  4. Christine 2015-12-09 / 7:20 e m

    Vilka böcker är det du läser av Gunillas? Vilken rekommenderar du?

    Gilla

    • Anna 2015-12-10 / 3:57 e m

      Just nu läser jag följande:
      – Rehabiliteringspedagogik för arbete med långtidssjukskrivna i grupp
      – Pedagogik för rehabilitering
      – Väckarklockor
      – Att acceptera det oacceptabla

      Och är lite inne på att beställa även nedanstående böcker:
      – Ömma tår
      – EFT vid PTSD : handbok för tillämpning av självhjälpsmetoden EFT vid posttraumatiska stresstillstånd

      Gilla

      • riktliv 2015-12-10 / 4:20 e m

        EFT har jag snurrat inom. Jätteintressant och enkelt att pröva själv.

        Gillad av 1 person

  5. Gröngöling2 2015-12-09 / 10:10 e m

    Så roligt att du börjar må bättre! Jag är nog som du där, jag älskar att lära mig nytt och ta till mig ny lärdom. Böckerna du läser låter intressanta och kanske kan det vara kul att veta mer om dem, och bilder hjälper en att förstå. Men håller med Alla mina dagar här ovan, att du helt enkelt ska göra det om du vill, det blir jättebra vilket som!

    Kram på dig ❤

    Gillad av 1 person

  6. Comsi Comsa 2015-12-09 / 11:02 e m

    Bilder förstärker men det blir mer jobb…
    Härligt att du känner så här. 🙂

    Kram på dig ❤

    Gilla

    • Anna 2015-12-10 / 3:59 e m

      Är just mer jobbet, som gör att jag funderar om jag ska göra det eller ej. Låter beslutet få växa fram ❤️

      Kram!

      Gilla

  7. Agneta 2015-12-10 / 10:21 f m

    Bilder eller inte spelar ingen roll, jag hänger med på resan i alla fall! Gör det du känner själv för. Tänker att texten i den här bloggen kommer att vara din ”dagbok” att gå till baka till när du tillfrisknat, kanske blir det lättare att tolka med bilder – jag vet inte?
    Jag är så glad över din känsla de senaste dagarna, din förändring mot det bättre känns enda hit! 🙂

    Gilla

    • Anna 2015-12-10 / 4:00 e m

      Förstår precis hur du tänker Agneta, och ungefär i de tankebanorna är jag även själv. Just nu kanske det blir ett mer jobb som jag inte behöver, men kanske orkar det bara om några veckor ❤️

      Låter beslutet få växa fram.

      Kram ❤️ ❤️ ❤️

      Gilla

  8. ibod11 2015-12-11 / 6:15 e m

    Bilder spelar inte så stor roll. Din blogg är väldigt givande ändå. Jag håller med de övriga om att du ska göra det som känns bra. Någon bild ibland är trevligt men inte nödvändigt för bloggen. Jag har två bloggar och jag lägger ut en del bilder på den som handlar om min vardag. Men på den som handlar om min sjukdom är det bara text. Den har jag i första hand för att komma i kontakt med andra med samma diagnos och jag har haft stor hjälp av råd därifrån utan bilder.

    Gilla

Lämna gärna en kommentar!❤️